Om Warwik

danehof 2013 15Warwik levendegør middelalderens Skandinavien og Tyskland omkring 1460-80.

Gruppens studier og formidling tager naturligt udgangspunkt i medlemmernes hverdag og personlige interesser. Heriblandt finder man f.eks. adskillige dygtige håndværkere, der formår at genskabe alt fra møbler til køkkenknive, træskærearbejder eller skriveredskaber. Dragterne vi bærer er ligeledes alle syet af gruppens egne medlemmer – hvor de mere ferme hjælper de mindre. For de, der elsker madlavning, er der uendelig fornøjelse i tilberedning af datidens måltider – over åben ild. Vi nyder desuden det store privilegium at have adskillige medlemmer, som er undervisere og pædagoger. Det giver stærk kompetence i at formidle viden til folk i alle aldre. Mange af Warwiks medlemmer har generelt beskæftiget sig med levende, historisk formidling i mange år i andre sammenhænge, hvilket gruppen nyder godt af.

Mange medlemmer har desuden tilegnet sig særlig viden indenfor bestemte områder. Vi har f.eks. en læge der formidler erhvervet som middelalderlig barberkirurg. Vi har en uddannet skrædder med speciale i middelalderens hatte. En materialekemiker der har studeret datidens brug af smykker, ædelsten, metaller og guldsmedeteknikker. Og et par fritidsjægere med ekspertise i middelalderens jagtfænomen, våben og vildt. Blandt adskillige andre.

Vi har taget navnet efter det middelalderlige Varde, da størstedelen af vores medlemmer oprindeligt stammer fra området.