Virkemidler

HMD_2012pWarwiks foredragskoncepter og lejr er vores primære instrumenter til inddragelse af publikum i en levende og spændende oplevelse af middelalderen. Vi lægger vægt på at skabe indtryk til alle sanserne.

Lejren består fortrinsvist af privatejede telte, der er indrettede med borde, senge, møbler, værktøjer, spisegrej og meget mere. Herudover finder man typisk en lille kamp-plads til fægtning og våbendemonstration m.m., kogeøen med al dens madlavning og et opholdsområde under en stor fællespavillion. I et par mindre rundtelte findes bl.a. barberkirurgens stand med håndsmedede kirurgiske instrumenter eller handelsmanden med hans smykker. Lejren krones af Warwik’s store, burgundiske pavillion, der tjener som opholdsrum, soveplads, våbentelt og udstillingareal.

Vores mål er at lejren i sig selv skal være et aktiv. Den skal være spændende at besøge og udforske for publikum. Oplevelselserne komplementeres af foredragskoncepterne vi udbyder; her suppleres den “autonome” læring med aktiv formidling – en undervisning – hvor publikum er modtagerne.

Vores medlemmer er ikke-religiøse og ikke-politiske, og vi deltager i markeder på denne præmis. Vi er alene interesserede i historie. Gruppens medlemmer har alle normale jobs og liv ved siden af Warwik, og vi opfatter således gruppen som vores fælles hobby og projekt.